gyakran feltett kérdések és válaszok

Az önhipnózis/hipnoterápia lehetőséget biztosít számodra, hogy számos fizikai betegség és lelki probléma megoldódjon az életedben. Az itt található önhipnózis felvételek magas szakmai követelményeknek felelnek meg és számos embernek segítettek már, hogy pozitív változás induljon el az életükben. 

 

Egyedülálló módon, most magyar nyelven juthatsz hozzá professzionális önhipnózis hanganyagokhoz, melyek célja, hogy minél szélesebb spektrumban öleljék át a fizikai illetve lelki problémák sokaságát.

 

Bízunk benne, hogy megtalálod a számodra legaktuálisabb segítséget az itt található önhipnózis hanganyagok közül.

 


 

Használati útmutató a hipnózis hanganyagokhoz:

 

 • Mindig keress magadnak egy biztonságos és kényelmes helyet. Olyan helyet válassz, ahol zavartalanul el tudsz tölteni legalább 1-1,5 órát, attól függően, hogy a hipnózis hanganyag milyen hosszú. Olyan helyet válassz, ahol pihenni tudsz, ahol ki tudsz kapcsolódni. A hipnózisönhipnózis hanganyagokat a nap bármelyik időszakában meghallgathatod, ám javaslom, hogy a gyakorlatokat tartalmazó önhipnózisokat ne lefekvés előtt hallgasd  mert könnyen belealhatsz, ami nem célunk, hisz a gyakorlatok elvégzéséhez szükséges a figyelmed.

 

 • Figyelj, pihenj és élvezd az önhipnózis hanganyagokat. Egyszerűen csak nyisd meg magad a mondatoknak, gondolatoknak, engedd szabadjára korlátaidat, tudd, hogy mindaz amit teszel, önmagadért teszed. Tehát: figyelj – pihenj –  élvezd.

 

 • Az önhipnózis hanganyagokat javaslom – minden esetben – fejhallgatón keresztül hallgasd. Szerencsés lenne, ha a fejhallgatód illetve a fülhallgatód legalább közepes minőségű lenne, mivel az önhipnózis hanganyagok aláfestő zenéje delta agyhullámokat tartalmaz, melyek kb. 40 Hz mélységűek és egy rosszabb minőségű fülhallgatón ezek nem lesznek olyan szinten élvezhetőek .
 • Mindent nyugalommal tegyél, azaz ha ideges vagy illetve ingerült, felesleges nekilátni a gyakorlatoknak, mivel hatástalanok lesznek, hisz figyelmed el fog kalandozni.

 

 • Az általad kiválasztott kényelmes helyen ülve végezd el az önhipnózis gyakorlatot. Egyszerűen csak dőlj hátra kényelmesen, engedd, hogy a hipnózis gyakorlatok során elhangzó gondolatok megérintsenek, érzelmileg magukkal ragadjanak.

 

 • Tudd, hogy a tudattalan elméd mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy az önhipnózis gyakorlat sikeresen beépüljön, életed, gondolkodásod részévé váljon.

 

 • Javaslom a rendszeres ismétlést.  Az ismétlések ritmusát szabadon válaszd meg, ám fegyelmezetten, következetesen tartsd be. A gyakorlatokhoz javasolt ismétlés a következő: a letöltés első hetében minden nap, majd az elkövetkező két hét során minden második nap.

 

További információért kérlek olvasd tovább ezt az oldalt. Amennyiben nem kaptál kielégítő válaszokat, bátran írj az alábbi címre: onhipnozis@gmail.com és rövid időn belül válaszolni fogunk neked.


 

 

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK
 
 • Mi a hipnózis?
Sok félreértés látott és lát napvilágot a hipnózissal kapcsolatban. A hipnózis egy teljesen természetes állapot, jelenség, melynek során fizikai testünk egy kivételesen mély, relaxációs állapotba jut, miközben elménk koncentrálóképessége több százszorosára nő. Ebben a különlegesen pihentető, nyugtató állapotban az elménk elválik, eltávolodik, elszakad a mindennapi gondoktól és aggodalmaktól, egy úgynevezett passzív-aktív állapotba kerül.
 
 
Fontos megjegyeznem, hogy a hipnózis nem alvásszerű állapot, ezért hangsúlyozom minden önhipnózis gyakorlat elején, hogy nem célunk a hipnózis gyakorlatba való bealvás.  Ez az állapot se nem alvás, se nem tudattalan, de bizonyítottan egy kivételesen mély, módosult tudatállapotról van szó, mely kapcsán a tudatalatti részünk nyitottá és fogékonnyá válik azokra az utasításokra és gyakorlatokra, melyek az  önhipnózis hanganyagban találhatóak.
 
Ezt a megváltozott, módosult tudatállapotot nevezzük hipnotikus transzállapotnak, melyet megtapasztalhatsz minden gyakorlat elvégzése alatt. E transzállapot egy nagyon mély, nyugtató, pihentető állapot. Ebben az állapotban a tudatos és analitikus része az elmének, biztonságosan ki van "iktatva", így közvetlen hozzáférést érünk el a tudattalan (tudatalatti) részünkhöz, mely kulcsa minden változásnak.  
 
 
A hipnózist, mint módosult tudatállapotot, minden ember másként tapasztalja meg, más és más élményeken megy keresztül, ám hangsúlyozni szeretném, hogy ezen élmények a legmesszebbmenőkig pozitív, pihentető, rendkívül nyugodt élmények. Ebben az állapotban képessé válunk egy rendkívüli összpontosításra, képessé válunk belső tapasztalások megélésére.
 
 
Abszolút badarság az a tévhit, hogy ebben az állapotban a hipnotizált személy eszméletlen vagy nem tud reagálni esetleges vészhelyzetekre, vagy képtelen ellenállni a hipnózis hanganyagban szereplő, utasításoknak. Ahhoz, hogy ezt megtapasztalhasd, regisztráció után ingyenesen letölthetsz egy teljes értékű hipnózis hanganyagot. 
 
 
A hipnózis egy kivételes, nagyszerű és természetes eszköz, melyet biztonságosan használhatunk önmagunk fejlődésére, nem úgy a különböző gyógyszerek, melyek eltompítanak, miközben tudatlanná és bábokká tesznek mindenkit, akik használják. 
 
 
Az önhipnózis hanganyagokat (önhipnózis hangcsomagokat) akár terápiás célzattal is használhatjuk. Segítségükkel legyőzhetjük félelmeinket, fóbiánkat, pánikbetegségünket, egyéb fizikai betegségek gyógyulási folyamatát gyorsíthatjuk fel, kezelhetjük a stresszt, depressziót, szorongást, asztmát, allergiát, szexuális problémákat, megszabadulhatunk káros szokásainktól.
A hipnózis illetve az önhipnózis kivételes segítséget nyújt személyiségünk fejlődésében és még sorolhatnánk azt a széles területet, ahol hasznát vehetjük. A tudatosan és módszeresen alkalmazott  önhipnózis gyakorlatok lehetőséget nyújtanak arra, hogy elősegítsék a testi és lelki egyensúly kialakítását a tudatalatti szintjén és ezáltal javítsák az életünk minőségét.
 
 • Miért olyan hatékony az önhipnózis?
A hipnózis hanganyagok segítségével egy kivételesen mély tudatállapotot érünk el, melynek hatásaként hozzáférhetünk elménk kreatív, tudattalan részéhez, ahol sokkal kisebb ellenállással találkozunk, így a pozitív javaslatokat könnyedén elfogadjuk, melyek beépülnek tudatalattinkba és fokozatosan válnak mindennapi életünk részévé.
 
 
Ezért van az, hogy a hipnózis, önhipnózis hanganyagok önmagukban is képesek arra, hogy akár hatékonyabbak legyenek, mint éveken át húzódó pszichoterápiás üléssorozatok.  A tapasztalat azt mutatja, hogy azok akik letöltötték már valamelyik hanganyagot, bámulatos fordulatokról számoltak be. Bizonyíték erre, hogy a www.hipnozis-onhipnozis.hu oldalon jelenleg, több mint 2000 elégedett regisztrált felhasználó van és a regisztrálók száma napról napra csak növekszik. 
 
 
 • Vajon az önhipnózis mindenkinél hatékony?
Fontos megjegyezni, hogy mindenkinek megvan a saját különleges élménye az önhipnózisról.  Amit  az egyik ember érez és tapasztal az önhipnózis gyakorlatok folyamán, nem lehet mérvadó, hisz elképzelhető, hogy mások másként élik azt meg, de ez teljesen természetes, hisz mindannyian különbözőek vagyunk. A tapasztalat azt mutatja, hogy eleinte sokan  visszariadnak a hipnózis önálló alkalmazásától, mert nem értik, hogyan és miért működik, vagy attól félnek, hogy ők nem tudnak eljutni a hipnózis mély transzállapotába. Tudni kell, hogy a felmérések és a kutatások bizonyítják, hogy az emberek 15%-a különlegesen fogékony a hipnózisra, ők azok akik könnyedén elérik a mély transzállapotokat. 85%-a közepesen fogékony, ami korántsem jelenti azt, hogy ők nem képesek elérni a mély transzállapotot, csak számukra hosszabb idő kell, ám ez gyakorlással mindig egyre rövidül. 
 
 
 
Az itt található professzionális hipnózis gyakorlatokat úgy állítottuk össze, hogy ezt számításba vettük. A lazító indukciók hatékonysága pontosan megfelel annak a mély állapotnak az eléréséhez, ahol a tudattalan kinyitva magát, készen áll a közös együttműködésre. Mindezt megtapasztalhatod az ingyenes hipnózis hanganyag letöltése illetve meghallgatása által. A visszaigazolások is ezt támasztják alá, miszerint könnyedén képes mindenki elérni azt a mélységet, ami szükséges a hipnózis gyakorlat jótékony hatásának kifejtéséhez. Ha hajlandó vagy betartani a szabályokat, az önhipnózisok minden előnyét élvezheted.
Amennyiben az első próbálkozás során elaludnál, ne keseredj el, másnap kezd el ismét és tudd: sikerrel fogsz járni!
 
 
 • Mennyire biztonságos az önhipnózis? Kell e aggódni?
A hipnózis egy a természetes, jótékony, pozitív állapot, ami semmilyen körülmények között nem tud káros lenni sem a mentális, sem pedig a fizikai egészségedre. A hipnózis, önhipnózis egy mély relaxációs állapot. Mind az orvosok, egészségügyi szervezetek, mind pedig a nemzetközi szervezetek egyetértenek a hipnózis, önhipnózis az egészségre gyakorolt jótékony hatásáról. Az önhipnózis egy kivételes lehetőség a személyes pozitív lelki változáshoz
 
 
 • Vajon a hipnózis, önhipnózis teljesen megváltoztat engem, mint embert?
A hipnózis, önhipnózis hanganyagok célja, hogy segítsen megváltoztatni a jelenleg kellemetlen fizikai vagy lelki állapotodat. Tehát ne aggódj, a hipnózis csak lehetőség arra, hogy megváltozz, de a döntés mindig a te kezedben van!
 
 
 • Vajon jobb-e, ha egy hipnopterapeutát látogatok meg, mint a hangfelvételek használata? 
 Tudni kell, hogy a hipnózis – legyen az önhipnózis vagy személyesen történő -, nagyon hatékony tud lenni. Természetesen mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai.
 
Véleményünk szerint fontos, hogy bármilyen probléma is áll fenn, a  tünet kezelése nem elég, javasolt kinyomozni, hogy mi a betegség vagy lelkiállapot háttere. Ilyenkor érdemes felkeresni egy szakembert. A nálunk folyó munka egyik előnye épp az, hogy nem csak az itt történő szomatikus terápia és hipnózis segít abban, hogy minél rövidebb idő alatt megtörténjen a változás a páciens életében, hanem a kezelést kiegészítjük egy személyre szabott, vagy letölthető önhipnózissal is.
 
 
Az önhipózis számtalan előnye közül az első, és talán a legfontosabb, hogy kényelmes, időhöz nem kötött, azaz akkor dolgozunk magunkon, amikor a legideálisabb számunkra. Mivel a lazító indukciók úgy vannak összeállítva, hogy mindenképp elérd a szükséges mélységet, az önhipnózis gyakorlatok hatékonysága megkérdőjelezhetetlen. Tudattalanod nyitva lesz és nyitottá válik a hanganyagban elhangzó javaslatokra.
 
 
Az önhipnózis gyakorlatokat minél többször ismételjük, annál mélyebben rögzülnek a javaslatok. Ám túlzásba nem kell esni, az első héten  minden nap egyszer, majd a következő két hétben minden másnap egyszer elég elvégezni a gyakorlatokat. 
 
 
A tudattalan számára igen fontos jelzés, amikor megvásároljuk a hanganyagot, hisz ezzel tudatjuk önmagunkkal, hogy készen állunk a probléma orvoslására, illetve a változásra. Ezt a lépést a tudattalan megérti, szívesen veszi, és készenlétbe helyezi magát, azaz megszületik az elvárás. 
 
 
Nyilvánvaló, hogy ha összetett, bonyolult problémánk van, a személyes hipnoterápia előnyösebb. A személyes hipnoterápia során jelenlévő interakció előnye vitathatatlan, ám költsége is magasabb, ezért magától értetődik, hogy jóval mérsékeltebb anyagi ráfordítást kíván az önhipnózis hangfelvételek használata. Véleményünk szerint a középút, mindkét lehetőség kombinációja. A legtöbb pácienssel folytatott munka során ezt valósítjuk meg.
 
 
Ha van lehetőséged a személyes hipnoterápiára, használd ki, mert nagyszerű és segítő tud lenni, ám nem szabad alábecsülni az önhipnózis felvételek értékét. Ha hajlandó vagy időt szánni otthon magadra és gyógyulásodra, ha hajlandó vagy együttműködni tudatalattiddal, élvezni fogod minden előnyét a professzionális hipnózis gyakorlatoknak amiket letölthetsz és használhatsz. Ha szeretnéd és akarod azt… 
 
 
 • Agykontroll, vagy önhipnózis?
Az agykontroll által elsajátítható technikák hatékonyak és eredményesek tudnak lenni. Az önhipnózis hanganyagok azzal tudnak többet nyújtani, hogy minden hanganyag egy-egy témára fókuszál, ezáltal a gyakorlatok speciálisak, konkrét lelki és fizikai betegségek, állapotok javítására fókuszálnak. A hipnózis gyakorlatok lényegében ugyanazt a tematikát követik, mint egy hipnoterápiás ülés. Minden hipnózis gyakorlat olyan speciális mélyítő technikával kezdődik, amely biztosítja, hogy ténylegesen elérjük azt a tudatállapotot, ami a legideálisabb az indukciók elhelyezésére.
 
 
 • Mi teszi különlegessé a felvételeket?
Az önhipnózis, hipnózis felvételek a legjobbat tudják nyújtani annak, aki használja, hallgatja őket. Minden felvétel digitálisan készült, az indukciók magas színvonalú, hipnoterápiák során is alkalmazott professzionális utasításokat tartalmaznak.  Minden hangfelvétel az úgynevezett „Silent inductions” technikai eljárással készült, az aláfestő háttérzene pedig biztosítja a folyamatos „delta” frekvencia jelenlétét.
 
 
 • Van e lehetőség vásárlás előtt egy mintát meghallgatni?
Ha regisztrálsz az oldalon, letölthetsz egy ingyenes, teljes értékű hipnózis hanganyagot, ami a szorongás oldására készült. 
 
 
 • Milyen hosszúságúak a felvételek?
A felvételek átlagosan 55-65 percesek, tekintettel a lazító gyakorlatra helyezett hangsúlyra, mivel az optimális hatékonysághoz elengedhetetlen a megfelelő tudatállapot elérése.
 
 
 • Mikor jelennek meg az eredmények?
Ez teljesen egyedi, vannak olyan beszámolók, melyek arról szólnak, hogy két, háromszori meghallgatás után, már komoly eredmény volt tapasztalható. Vannak, akiknél egy hét, vannak akiknél két három nap, és vannak olyanok, akik néhány hét múlva számolnak be javulásról. A lényeg, hogy mindenképpen változás fog mutatkozni.  Ne feledjük, hogy a hipnózis messze a leghatékonyabb eszköz, amely igen rövid idő alatt képes tartós és állandó érzelmi és viselkedési változást előidézni, még ha nem is tudunk róla. Sokszor olvasok olyan beszámolókat, melyek arról szólnak, hogy a környezet hamarabb tapasztalja meg a változást, mint a kliens önmagán.
 
 
 • Biztonságos-e használni az önhipnózis terhes, illetve állapotos időszakban?
Igen, sőt kifejezetten ajánlatos, hisz a rendszeres mély relaxáció csak segíthet abban, hogy a baba egészségesebben jöjjön világra. Vannak külön olyan önhipnózisok, melyek erre az időszakra szólnak. Megtalálhatóak a kategóriák között.
 
 
 • Miért van egy figyelmeztető üzenet, a regisztráció elfogadásakor?
Ez csupán szakmai udvariasság részünkről az orvosok illetve a terapeuták felé, hisz a hipnózis az egyetlen olyan természetes folyamat, ami rendkívüli segítséget tud nyújtani mind fizikai, mind pedig lelki betegségeknél, mindenféle mellékhatás nélkül. Természetesen vannak „ijesztgetők” is, ám ezek az emberek saját korlátoltságukból indulnak ki. 
 
 
 • Milyen gyakran kell hallgatni az önhipnózisokat?
Ismételt hallgatás a siker kulcsa. Javaslom, hogy az első héten minden nap egyszer, majd a második héten minden másnap egyszer hallgassuk meg a felvételeket. Ezt követően már csak abban az esetben kell meghallgatni, ha épp szükségét érezzük.
 
 
 • Miért kell meghallgatni többször is, ha annyira hatásosak?
A rendszeresen kondicionált tudatalatti sokkal hatékonyabban és gyorsabban képes a változásokat elindítani az életünkben, napjainkban.  Ahhoz, hogy minden előnyét minél rövidebb idő alatt élvezhessük az önhipnózis hanganyagoknak,  célszerű az ismétlés. 
 
 
 • Lehet-e egy nap többször is hallgatni egy hanganyagot?
Nem szükséges, sőt felesleges, mert a változás nem fog hamarabb megtörténni azzal, ha naponta négyszer is meghallgatjuk őket. 
 
 
 • Használhatok-e egynél több hipnózist egy nap alatt?
Természetesen igen. Érdemes kiegészíteni a hanganyagokat, más, hozzájuk passzoló hanganyaggal. Például a depressziót, vagy a szorongást kiegészíthetjük pozitív szuggesztiókkal, vagy önbizalom növelésével is. Ám a szabályt tartsuk be, azaz egy nap maximum kétszer hallgassunk önhipnózis hanganyagokat. Tehát ha két különbözőt hallgatunk egy nap, akkor mindegyiket elég csak egyszer meghallgatni. Ügyeljünk arra, hogy a hipnózis hanganyagok kiegészítsék egymást, azaz két különbözőt ne keverjünk össze.  Az ezzel kapcsolatos kérdéseket várjuk az onhipnozis@gmail.com e-mail címre.
 
 
 • Számít-e, ha elalszom amíg hallgatom az önhinózist?
A hipnózis egy természetes átjáró lehet  az alvásba, íg ha elalszol, ne aggódj úgy is hatékonyak a hanganyagok, ám ha éber tudsz maradni, az a tökéletes. 
 
 
 
 • Van úgy, hogy azt érzem, elaludtam közben, ám mégis felébredtem a végén. Ez mit jelent?
Igen, ez gyakori eset. Ha a gyakorlat végén „felébredünk”, az azt jelenti, hogy nem aludtunk, csupán olyan mély szintre ereszkedtünk, hogy nem emlékszünk semmire. Tudd, hogy ilyen esetben a kreatív tudatalatti elméd tudja, és érti mindazokat az utasításokat, amik a hanganyagban szerepelnek. 
 
 
 • Muszáj fejhallgatóval hallgatni?
Sokkal hatékonyabb és előnyösebb több szempontból is a fejhallgató, vagy fülhallgató. Ha nincs, akkor javasoljuk, hogy szerezz be, nem nagy befektetés. Igen jó minőségűeket lehet kapni már 3000 Ft-ért a kereskedőknél. Ne feledjük, fontos a koncentrálás, és a fejhallgató vagy fülhallgató sokat tud segíteni a külső zajok elnyomásában és a „delta” frekvencia leközvetítésében.  Ne feledd, hogy a koncentráció kulcsfontosságú tényező a hipnózis során. 
 
 
 • Szükségem van egy speciális programra, hogy le tudjam játszani az önhipnózis hanganyagokat?
A hipnózis letöltések standard MP3 fájlok és le lehet játszani bármilyen MP3-lejátszóval, telefonnal, számítógéppel, és egyéb mp3 formátumot elfogadó eszközzel. 
 

 
Ha egyéb kérdésed van, írj e-mail elérhetőségeinkre, vagy keress bátran telefonon. Sok sikert neked az új életedhez!