Az elme forradalma

 

Az "ELME FORRADALMA" Tanfolyam

 

 

EMBERI PROBLÉMÁK

 

Közel 10 éve már annak, hogy munkám által nap, mint nap szembesülök különféle emberi problémákkal. Találkoztam már számtalan depresszióssal, pánikbeteggel, fóbiáktól szenvedővel, párkapcsolati válságban agyon gyötört férfiakkal és nőkkel, reszkető és szorongó gyerekekkel. Ültek már előttem elmagányosodott és kiégett felsővezetők, unalomtól űzött „útkereső” milliomosok, hatalmukat gyakorolni akaró szülők, talajt vesztett és tévelygő terapeuták, gyógyulni akaró függők, asztmások, allergiások, meddő asszonyok és aggódó férjek, rákosok, fiatalok és idősek, önmagukat értéktelennek tartó emberek, és még sorolhatnánk napestig. Valahányszor, amikor egy-egy új „esettel” találkozom, a mai napig is megdöbbentő számomra az a változatosság és sokszínűség, ahogyan belső összeütközéseink képesek megjelenni. A folyamat szinte végeláthatatlannak tűnik, problémáink pedig újra és újra ismétlődnek, újabb és újabb formákat öltve.

 

MI LEHET A BAJ?

 

Napjainkat leginkább a feszültség és a nyugtalanság jellemzi, az igaz öröm pedig ritkán látogat meg minket. A szomorúság - még ha nem is akarunk róla tudomást venni - vállunkra telepedve lankadatlan figyelemmel várja, hogy ismét lecsaphasson ránk. A káosz és a zavarodottság kollektív szinten uralkodik, vagyis nem csak életünk egy-egy területére jellemző, hanem az egészre, a teljesre.

Vajon mi lehet a gond? Mi az, amit annyira elrontottunk? Mi lehet az, ami olyan szinten megmételyezi az embert, hogy manapság mindenki inkább csak „haldoklik”, mintsem hogy „élne”? Sokan, sokféleképp próbáltak már erre magyarázatot találni, de az igazság az, hogy valamilyen oknál fogva nem tudunk továbbjutni egy szintnél. Hiába a sok „válasz”, az emberi problémáknak úgy néz ki, soha nincs végük. Egyre bonyolultabbá és szerteágazóbbá válnak, és a hőn áhított boldogság pedig egyre távolabb kerül tőlünk.

 

RÉSZMEGOLDÁSOK KORA

 

Vajon ha van egy kérdésünk, és arra csak részleges választ kapunk elégedettek leszünk-e? Egyértelmű, hogy nem, hisz a részleges válasz sosem válasz, csupán ideig óráig tartó álmegnyugtatás. Ennek ellenére, nehézségeink megoldásához mégis így állunk hozzá. Vagyis gondjainkat csak ideiglenesen akarjuk rendezni, épp csak addig merészkedünk el, hogy a keletkezett zűrzavar - mint állapot - megszűnjön, majd tovább folytatjuk éltünket úgy, mintha mi sem történt volna. És pontosan itt bukunk el. Életünk „megjavításával” kapcsolatban inkább kibékülünk a „részlegessel”, mintsem megtaláljuk a „teljeset”.

Természetesen e „játék” szerves résztvevői az összes fellelhető módszer és segítő tevékenység is, hisz attól függetlenül, hogy a teljes megoldással kecsegtetnek, mégis csupán részválaszokkal képesek szolgálni. Ugyanis lényegtelen, hogy a gyerekkorunkat analizáltatjuk vagy családot állítunk, esetleg megmondó emberek ajkain csüngünk vagy egyéb lelkesítő könyveket falunk, hisz addig, amíg mindegyik ugyanazt a gondolkodásmódot szolgálja ki - melynek alapja az ismételt „kondicionálás”, mintsem az „egész megértése” - semmi változás sem fog történni. Hétköznapjaink előbb vagy utóbb, de visszaterelődnek ugyanabba a mederbe, ahol addig is voltak.

 

SZEMBE A KONVENCIÓKKAL

 

Nyilvánvaló, hogy ahhoz hogy tényleges változás történjen életünkben, nem követhetjük azt a gondolkodásmódot, amit már megszoktunk, illetve azt, amit elakarnak fogadtatni velünk, hisz annak végeredménye pont az, hogy problémáink állandó jelleggel ismétlődnek, és életünk hasonlatossá vált egy jól megkomponált brazil szappanoperához.

Ezért az „Elme Forradalma” tanfolyam egyedülálló módon, szakít a hagyományokkal, és nem egy úgynevezett instant és kész megoldással szolgál - hisz abból tömérdek létezik -, hanem annál jóval többet nyújt. Segítségével végérvényesen helyére kerülnek majd gondolataid, feketén-fehéren láthatod az életproblémáidat létrehozó motivációidat, és egészében megérted majd az emberi elme működését. Felismered trükkjeit, és megtapasztalhatod, hogy miként kell leleplezni furmányos játékait.

 

AZ ELME FORRADALMA

 

A tanfolyam központi figurája  tehát maga az "ELME" lesz, folyamatainak, csapdáinak és rejtett zsákutcáinak a teljes felfedezése. Mindenkiben egyértelmű válaszok fognak majd születni olyan nyitott kérdésekre, melyekre eddig csak ködös és homályos feleletek kapott, így alapozódva meg a résztvevőkben a tisztánlátás kezdete.

Nem titok, a tanfolyam nehéz, intenzív, és „sűrű”.

Sokan, akik elvégezték már, egyöntetűen úgy vélekedtek a hat napról, hogy életük legfelemelőbb, ám egyben legmegrázóbb élménye is volt. Egyrészt lesújtó volt számukra az a fajta szembesülés, amit még sehol sem tapasztaltak, másrészt pedig lelkesítő volt arra ráébredniük, hogy igen, lehetséges a „teljes”, és elhagyható minden, ami „hiányos” és részleges. A tanfolyam nem egy léleksimogató kéjutazás, mindinkább a valóság felfedezéséről szól. Ám mindig kihangsúlyozom: nem attól kell félni, amit meglátunk, hanem addig kell félni, amíg nem látunk...

 

A GENERÁCIÓS HÍVÓSZÓ MEGTALÁLÁSA

 

Generációs-hívószó, semmihez sem fogható módon képes világosan és tisztán megmutatni neked, hogy mi a valódi sorsod. Nem jósol vagy jövendőt mond, hanem rámutat. Élesen és egyértelműen. Megadja majd neked azokat a támpontokat, melyek segítségével olyan szinten fel tudod térképezni önmagad, ahogy eddig ezt sehol sem tapasztalhattad meg. Mindennapi cselekedeteid így később nem tudnak eltorzulni, tetteid pedig valódi értelmet nyernek. Egyszóval: "látóvá válsz". Önmagad látójává...

 

UTÓSZÓ

 

Az „Elme Forradalma” tanfolyamon nem tanítani akarok neked valamit, mindinkább a „látás” lényegét igyekszem feltárni. A hatodik napra végérvényesen megérted majd, mit jelent az, hogy csak „egyetlen mester" létezik, ami nem más, mint önmagunk „tisztánlátása”. A látás, másként „élet felfedezés”, mindig csak rajtunk múlik. Mi döntjük el, hogy továbbra is a lényegtelennel foglalkozunk-e, vagy inkább elindulunk a lényeges irányába. Hogy mi a lényegtelen, és mi a lényeges?

 

Lényegtelen önmagunk megismerése, helyette lényeges az élet felfedezése. Lényegtelen, hogy milyen módszerben hiszünk, helyette lényeges, hogy megértsük, miért gondoljuk azt, hogy szükségesek. Lényegtelen, hogy meditálunk-e vagy Istenhez imádkozunk, esetleg „mesterek” és „sámánok” szoknyája alá bújunk, helyette lényeges, hogy világosan lássuk, a menekülés milyen formáját választjuk.

 

A „látni” számomra azt jelenti, hogy olyannak „látjuk” önmagunkat, amilyenek vagyunk, és nem olyannak, amilyennek elképzeljük, hogy lennünk kellene. Ez a tudatosság azon „szintje”, ahol nincs többé létjogosultsága a választásnak, vagyis döntéseinket nem az érdek vezérli, hanem az egyetemes igazság kiteljesedésének tiszta vágya...            

   

 

VÁRLAK SZERETETTEL...

 

BŐVEBB INFORMÁCIÓ: www.hipnozisterapia.hu/az.elme.forradalma